zondag 16 maart 2014

10 Leertips voor de Toetsweek


Aangezien dat morgen mijn toetsweek begint heb ik vandaag 10 tips om het leerwerk makkelijker te maken! Hopelijk hebben jullie hier iets aan :)


1. Rust even als je thuiskomt. Een schooldag is meestal wel zwaar dus je hebt wel degelijk eventjes rust verdient. Let wel op dat je niet te lang rust anders heb je bijna geen tijd meer op te leren.

2. Neem water (of iets anders qua drinken maar water is natuurlijk het gezondste)bij je. Dit is namelijk vocht voor de hersenen en helpt om je beter te blijven concentreren.

3. Zorg dat al je schriften op orde zitten. Schrijf mooi op elk schrift voor welk vak het dient. Zo hoef je niet te zoeken naar een bepaald vak en kan je sneller beginnen ;)

4. Werk met kleurtjes in je agenda en in je schriften. Bijvoorbeeld: groen = voor toetsen, blauw is voor taken, roze is voor deadlines enzovoort... in schriften kan je er belangrijke dingen mee aangeven. 

5. Woordjes kan je gaan oefenen met WRTS. Ik raad aan om eerst de woordjes 1 keer gewoon door te lezen dan ze over te schrijven en echt ook hardop uitspreken als je dit doet en daarna pas met WRTS te gaan intypen, zo leer je ook al als je de woordjes in WRTS hebt getypt.


6. Maak samenvattingen. Niemand kan de dagen voor het examen nog alles beginnen te ordenen en samenvattingen te gaan maken...

7. Leer niet met muziek aan, dit kan namelijk voor afleiding zorgen en het is misschien ook beter als je je mobiel uit laat en ergens anders legt.

8. Als je dingen uit je hoofd moet leren maar er liedjes van, zo kan je tijdens je toets dat liedje in je hoofd herhalen en dan weet je het :D


9. Begin op tijd met leren, dit klinkt nogal cliché maar het helpt echt!

10. Ga op tijd naar bed, je wilt niet moe zijn als je een belangrijke toets moet maken..
Hopelijk hadden jullie iets aan deze tips, Voor iedereen die dit leest en die binnenkort toetsweek heeft, veel succes!

-Siënna x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten